Hobbel de bobbel - Reisverslag uit Trishuli, Nepal van Corine Bakhuizen - WaarBenJij.nu Hobbel de bobbel - Reisverslag uit Trishuli, Nepal van Corine Bakhuizen - WaarBenJij.nu

Hobbel de bobbel

Door: Corine

Blijf op de hoogte en volg Corine

11 April 2025 | Nepal, Trishuli

Ik ben voor de wekker wakker, ik heb er zin in. Laatste spulletjes inpakken en gaan. Omdat ik halverwege de dag ga raften ga ik met de taxi, de chauffeur blijft op mij wachten. Anders moest ik na het raften met al mijn spullen zelf de juiste locale bus opzoeken naar mijn volgende hotel. Leek mij geen handig idee.... Het kost wat maar heb ik ook wat. Namelijk een mooie electrische auto met airco, prima om de hele dag in rond te rijden.

Ik neem afscheid van Shiva en Lianne, op naar nog meer avontuur [e-1f60e]

Het eerste uur van de rit blijf ik mij verbazen over de bevolkingsdichtheid, zoveel huizen, zoveel mensen, zoveel verkeer. Eindelijk zie ik de bergen in het achterland van Kathmandu. Na een uurtje rijden we echt tussen de bergen. Hobbelige, brokkelige wegen waar de vrachtwagens, heel veel personen busjes, locale bussen, scooters en auto's in de kolonne de bergpas overgaan. Er zijn heeeel veel imbiss tentjes waar wat gegeten kan worden. Er is maar één weg/route van Kathmandu naar Pokhara, waar iedereen overheen moet. Ik zie een gechraste vrachtwagen, de bocht iets te ruim genomen en in een gat terecht gekomen. Gelukkig aan de binnenkant van de berg. Én een vrachtwagen die is gestockt, ze proberen hem met 7 man aan de kant te duwen. De rest van het verkeer er achter moet gewoon even wachten. Nu snap ik waarom Shiva zegt dat verkeer soms uren plat ligt. Even later na een welkome plaspauze ( lekker met al dat gehobbel [e-1f643] ) op een westerse wc, komen we zelf in de file te staan. Drie rijen dik staan we in de wacht. Kan ik even mijn boek lezen zonder dat de letters heen en weer dansen. Het duurde maar even dus het lezen was zo gedaan. [e-1f603]

Inmiddels doemt er een rivier naast ons op, zou dat hem zijn?? Mag wel iets ruiger.... inderdaad ik zie borden van verschillende rafting centra, we zijn er. Het is een leuk centrum met hang out gelegenheid. Beneden bij het water staan kleine tentjes en een paar verlaten strandbedjes. Ik kan omkleden en wachten op de rest van de groep. Zwemvest aan, helm op. Al gauw maakt de groep contact met mij, even als de kleine Rakesh. We zijn voor de rest van de dag een koppel. Het raften begint rustig, peddelen peddelen peddelen in de maat zodat we recht gaan. Er zitten wat versnellingen in het water, leuk!! Of ik in het water wil springen??? Nou laat een ander eerst maar even laten zien hoe je terug in de boot komt. Gewoon door je aan je zwemvest er in te sleuren. Allercharmants lig je als een vis te spartelen in de boot [e-1f9de]‍[e-2642]️[e-1f9de]‍[e-2640]️[e-1f9de]. Ik ga in het water, het is gelukkig niet zo koud. Dan ben ik dus aan de beurt om in de boot gehesen te worden. Ik kom met mijn gezicht uit tussen de benen van deze sterke vriend [e-1f92d] We gaan allemaal de boot uit en klimmen op de rots, mijn voetjes zijn niet gewend aan de scherpe rotsstenen. Maar gelukkig is daar mijn vriend Rakesh die mij helpt boven te komen. [e-1f601] Hand in hand springen we er vanaf, mooier wordt het niet vandaag. Aan het einde van de middag zijn er een paar leuke versnellingen met lekker wat golfslag, hier kwamen we voor!!! We oefenen nog even de titanic op de rand van de boot en dan is de leuke middag helaas voorbij. Snel regel ik de foto's en neem ik afscheid vd groep want mijn taxi is er al. Hij heeft 4 uur op mij staan wachten. Op naar Pokhara!

Het is maar liefst nog 3,5 uur hobbelen, ik heb er gewoon een zere nek van. Wij zijn dat gewoon niet gewend. Dit was de langste route vd drie dus deze kunnen we alvast afvinken. Het guesthouse is lekker basic maar ik kijk uit naar het mooie hotel met zwembad in het Nat. Park. Eerst maar even kijken waar ik wat kan eten, dan douchen en lekker slapen. Welterusten!

Nee toch niet.... na het eten loop ik toch even naar de lake side want ik ben er bijna. Een gezellige straat met allemaal leuke winkels, restaurants en tig spa centra. Hier kan ik mij wel een paar avonden vermaken. Ik loop wat rond en kijk vast naar een lekker restaurant voor morgen om te eten. Ik informeer wat een massage kost, dat wil ik van de week nog wel een keer doen. Dan kom ik ook een pedicure tegen, ik besluit om gelijk lekker mijn voetjes te laten doen. Er was wat achterstallig onderhoud. Er wordt gepoetst, geknipt, gescrubt, gemasseerd, het is echt heerlijk! Wie had dat vanmiddag in de taxi durven dromen. Nog even een lakje er overheen en klaar ben ik. Ze is bijna klaar als alle elektra uit valt. De band buiten op straat houdt ineens stil en het is aardedonker. Ze stelt me gerust dat het er zo weer aankomt en inderdaad, ploep daar gaat ie weer. Lang leve Nepal!! [e-1f929]

Het was een heerlijke avond!!

• 11 April 2025 - 19:56

Jose:

Wat een fantastische dag weer mop

• 11 April 2025 - 21:35

Connie:

Oh wat een heerlijke dag!!