De voorbereidingen
Blijf op de hoogte en volg Corine
12 Maart 2025 | Nederland, Lienden
Vandaag nog 16 dagen en dan gaat het echt beginnen, mijn solo reis naar Nepal. Ik heb er echt super veel zin in, al zal het best een beetje gek zijn dat ik niet kan zeggen: Hey kijk Remco...
Maar er zullen best veel andere mensen zijn waar ik tegen kan praten. Ilse, van mijn gastgezin, is een Nederlandse. Zij is getrouwd met een Nepalese man, en ze hebben twee kinderen.
Hier slaap ik de eerste twee weken wanneer ik het vrijwilligerswerk in het vrouwenziekenhuis doe.
Dan kan ik rustig even wennen aan alle Nepalese gewoonten en de cultuur. Ik krijg zelfs de eerste 2 dagen een introductie, in en over Kathmandu, het hindoeïsme en Nepal.
Waarom de keuze vrijwilligerswerk in het vrouwenziekenhuis? Na mijn opleiding als VIG-er in de zorg leek het mij leuk om vrijwilligerswerk te gaan doen. Maar dan geen 3 maanden ofzo, want zo lang kan ik iedereen in NL niet missen. Na het nodige speurwerk op internet kwam ik uit bij "Het Andere reizen", de reisorganisatie die allerlei projecten in verschillende landen organiseren. Mijn keuze voor Nepal was al gauw gemaakt. Een mooi en vooral vriendelijk land en net even anders dan bv. Tanzania of Gambia. Gezien mijn liefde voor kleine kinderen heb ik gekozen voor het vrouwenziekenhuis waar ze bevallingen begeleiden. Ze hebben er een afdeling gynaecologie en neonatologie. Ik ben heel benieuwd wat ik er allemaal te zien zal krijgen.
Ik begrijp dat ze spullen voldoende hebben maar de zorg zal wel net op een andere manier dan bij ons worden gedaan. Ik hoop natuurlijk dat ik veel van die kleine hummeltjes mag opvangen of wellicht een flesje geven.
Inmiddels zijn de meeste voorbereidingen gedaan:
Visum, formulier ingevuld [e-2714]️
Reisstekkers [e-2714]️
Gepaste kleding, schouders en knieën bedekt [e-2714]️
Inenting [e-2714]️
Verpleegsters uniform [e-2714]️
Laatste date met vriendinnen, bijna afgerond
Kopieën paspoort en pasfoto, nog printen.
24 Maart 2025 - 21:38
Bianca Van Wijk :
Superleuk Corine om deel te mogen nemen aan dit leuke avontuur! succes [e-1f340] dat kan jij
24 Maart 2025 - 23:57
Mea Weijman:
Lieve Krien,
Wat tof dat je dit gaat doen! Heel veel plezier met de voorbereidingen en daarna met de reis, jouw avontuur [e-1f970]
Liefs Mea
Adinda De Groote:
Hele goede reis!
28 Maart 2025 - 16:26
Iveta Hartman:
Super leuk moppie. Ik zal je missen, maar ik wens je ook veel plezier in deze mooie reis [e-1f60d]
28 Maart 2025 - 19:49
Christa :
Leuk, leuk! Bijzondere reis.
Veel plezier, hopelijk mooie ervaringen opdoen.
Ik volg je!
30 Maart 2025 - 08:06
José :
Wat een fantastisch avontuur ga je aan! Super leuk!!
Maar ik zal je natuurlijk wel missen.
Lieverd ik wens je heel veel plezier. Geniet van elk moment. De herinneringen die je gaat maken kan niemand je ooit meer afnemen.
Trots op je dat je dit doet [e-1f618]
30 Maart 2025 - 16:27
Urmila :
Wat stoer! Nu al trots. Ik ga je volgen [e-1f618]
31 Maart 2025 - 06:58
Angela Feijen :
Toppertje wat een avontuur en wat leuk dit verslag ,heel veel plezier en doe voorzichtig [e-1f48b][e-1f48b]
05 April 2025 - 13:31
Anja Van Ommeren :
Wat leuk dat ik je mag volgen het is zo bijzonder dat je dit doet! Heelveel plezier en dat dat een prachtige ervaring worden. [e-1f618]
05 April 2025 - 13:39
Alex Van Den Berg :
Prachtige ervaring Corine mooie foto's en verhalen hele belevenis geniet ervan.